skip to Main Content
.
Locatie

Amersfoort

.
Opleidingsniveau

HBO Professional Bachelors degree
WO Masters degree

.
Dienstverband

32 – 40 uur

In het kort

Een uitdagende en veelzijdige functie waarin we je veel vrijheid geven en jij je verantwoordelijkheid pakt!

Het werving en selectieproces loopt via AevesBenefit

Neem voor vragen contact op met Managing Consultant Werving & Selectie, Boudewijn Meijs: +31 6 52 85 05 40 / b.meijs@aevesbenefit.com. Of solliciteer via deze link.

Dit ga je doen

De Purchase Manager zal Eurailscout ondersteunen op de diverse inkoopaspecten als commerciële onderhandelingen, contracteren, meedenken in goede afspraken en voorwaarden zowel korte- als lange termijn, toezien op het goed doorlopen van het inkoopproces en in kaart brengen en houden van de prestaties van onze leveranciers in gezamenlijkheid met de verantwoordelijke managers. De ontwikkelingen op technologisch vlak staan niet stil en vraagt veel innovatieve kracht van onze leveranciers. Het is daarom belangrijk dat de Purchase Manager de verschillende inkoopmarkten kan onderscheiden om zo bij te dragen aan een betere positie van Eurailscout. De Purchase Manager zal een significante bijdrage leveren aan het succes van Eurailscout.

Dit is jouw afdeling

Bij Eurailscout draait het om Big Data uit het spoor. Onze innovatieve meet- en inspectietreinen verzamelen data. De treinen controleren de spoorgeometrie, spoorstaven, wissels en bovenleiding. Vervolgens analyseren wij deze data. Zo weten we precies wat de conditie van het spoor is. Onze klanten kunnen daarmee het onderhoud perfect plannen en storingen voorkomen. Zet jij ook graag jouw technologische kennis in op het gebied van spoordata? Kom dan bij ons werken!
De Purchase afdeling binnen Eurailscout is recent gecentraliseerd en de rol van Purchase Manager dient verder te worden uitgerold. De Purchase Manager binnen Eurailscout is een jonge functie die de afgelopen maanden in het teken stond van opbouwen en hierbij is de basis zorgvuldig neergezet en ook een duidelijke verwachting voor de Purchase activiteiten.

Binnen Eurailscout ondersteunt Purchase de afdelingen Technology, Asset management, Sales, Productie, Management Office, SHEQ en Finance met de bestedingen van hun CapEx/Opex budget door het onderhandelen van de best mogelijke prijzen en contracten.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze collega’s hebben een 7,7 gegeven op hun algemene tevredenheid over het werken bij Eurailscout. En dat is niet voor niets. De betrokkenheid en trots in de organisatie is groot en je krijgt veel ruimte om eigenaarschap te pakken over de inhoud van je takenpakket, maar ook over de inrichting van je werktijden. Veel vrijheid dus, en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. En natuurlijk gaat het om jouw ontwikkeling als vakspecialist, daarin ondersteunen we volop met opleidingen. Tenslotte is veiligheid een belangrijk thema dat veel aandacht krijgt en daar voelen onze collega’s zich goed bij.

Eurailscout bied je naast een goed salaris een werkomgeving waar je wordt gezien als expert op jouw vakgebied. Naast bovenstaande bieden wij ook:

Tal van collectiviteiten zoals een prima pensioenregeling en ziektekostenverzekering.

25 vakantiedagen, 13 roostervrije dagen en de mogelijkheid om extra dagen te kopen.

Flexibele werktijden en de mogelijkheid om het eigen werk en werktijden in te delen.

Een heldere HR cyclus waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Max. salaris is EUR 5.000,- per periode van 4 weken afhankelijk van kennis en ervaring (13 periodes per jaar).

Dit verwachten wij van jou

Je bent een zelfstandige, proactieve en verbindende Purchase Manager die ook hands-on is. Je bent verantwoordelijk voor de gehele inkoopfunctie binnen Eurailscout. Je hebt overtuigingskracht, kan een internationaal perspectief hanteren en een zware “workload” managen. Je bent creatief, neemt initiatief en kan anderen motiveren. Jouw toolbox bestaat uit goede communicatie- en sociale vaardigheden, bewezen kennis en vaardigheden in sourcing met een breed portfolio aan verschillende commodity’s en mogelijk binnen verschillende bedrijven. Zulke kennis en vaardigheden bevatten een voortreffelijk begrip van “supply chain management” en purchase. Ook bevatten ze onderhandelingsniveau Engels (schriftelijk en mondeling). Je hebt ervaring in conflict management met klanten in een (inter)nationale / interculturele context, goede analytische vaardigheden, een talent voor het aanpakken van complexe problemen en de eigenschap om tactisch te denken en te plannen.

Je draagt zorg voor de beste prijs / kwaliteit verhouding voor jouw interne klanten. Contract- & leveranciers management maakt tevens een belangrijk onderdeel uit van de functie zodat de dienstverlening naar de klanten van Eurailscout geborgd is door goede leveranciers contracten.

Wat breng jij verder mee?

  • Een afgeronde HBO/WO studie (bedrijfskunde, facilitaire dienstverlening, techniek, en/of financiën);
  • Goede communicatie vaardigheden;
  • Commerciële en onderhandelingservaring;
  • Vloeiend (zowel spraak als schrift) in Engels en Nederlands. Duits is een pré;
  • Minstens 5-7 jaar ervaring in een purchase functie/rol is een vereiste;
  • Ervaring met complexe contracten incl. relevante juridische en technische aspecten;
  • Kennis van purchase processen en tools;
  • Goede kennis van leveranciers markten;
  • Kennis van spoor infra is een pré.

Eurailscout heeft het werving en selectieproces voor deze vacature uitbesteed aan inkoopadviesbureau AevesBenefit. Neem voor vragen contact op met Managing Consultant Werving & Selectie, Boudewijn Meijs: +31 6 52 85 05 40 / b.meijs@aevesbenefit.com. Of solliciteer via deze link.

Back To Top